SB & K – Svenska Budo och Kampsportförbundet

Det finns mycket som händer inom kampsport i Sverige. Svenska Budo & Kampsportsförbundet (SB & K) har aldrig haft mer medlemmar än nu och kvalitén på utövare är också högre än någonsin. Det traditionella SB & K representerar en stor mängd olika discipliner, som karate, taekwondo och capoeira. Det har även lagts till det nyare fenomenet MMA som idag har en given plats på den svenska kampsportscenen, även om det inte alltid har varit så. Sverige har en lång tradition av att erbjuda kampsport av allra högsta klass och Svenska budo- och kampsportförbundet är en stor del av det.

SB & K representerar våra thaiboxare

SB & K bjuder på mycket intressant

Idag erbjuder förbundet en stor mängd intressanta aktiviteter. För den kampsportintresserade är den årliga galan som hålls av SB & K ett måste. I år, 2016, hålls den prestigefyllda galan på Berns salonger. Det är en trevlig kväll i kampsportens tecken som har vuxit till att bli en klassisk tillställning i Sverige. Förbundets informatör, Jonathan Broberg, har sagt att det är som en kväll med familjen. Han syftar då på den samhörighet som finns mellan utövare på den förhållandevis lilla kampsportscenen.

Utöver förbundets kampsportgala så finns det mycket annat att hålla utkik efter. SB & K uppdaterar ständigt sin hemsida med aktuell information om vad som händer just nu hos deras medlemsklubbar. Idag är det mediala utrymmet större när det gäller kampsport. Att det återigen går att bedriva lagliga tävlingar som kontrolleras och godkänns av en myndighet är tveklöst en bidragande orsak till det. Numera finns det många stora galor i Sverige som lockar deltagare från hela världen att mäta krafterna mot kvalitativt nordiskt motstånd.

Svenska kampsportevent håller måttet

Superior Challenge är ett bra exempel på en gala som anordnas i Sverige. Galan är högaktuell när det gäller både stående och liggande kamp och har gästats av internationellt högkvalitativt motstånd. SB & K har bitvis varit undanskymt i det mediala utrymmet, men den nya inställningen till kampsport, MMA:s ökade popularitet och den höga nivå som våra inhemska utövare håller har lett till en långsam men stadig förändring. Idag är förbundet en respekterad institution, inte bara för de olympiska sporterna utan över hela spektrumet av kampsportvärlden.

Sverige har förärats med regelbundna galor som anordnas av den absolut största giganten i världen inom kampsport-kategorin: UFC. SB & K är inte med i anordningen av UFC, men det märks att det finns många i Sverige som har lärt sig av dessa jättar inom industrin. En som kan nämnas är The Zone FC. Eventet, som har en gedigen tradition av tävlingar på Västkusten, är en mycket bra tävling som erbjuder en publikupplevelse utöver det vanliga, där det ges utrymme både för show och tävling.

Stark blågul närvaro

Förbundet är dock störst när det gäller amatörmatcher. Deras representation på olika EM och VM resulterar ofta i medaljer. SB & K håller bevisligen hög internationell klass, i flera olika sporter. Landslaget i kickboxning är till exempel av absolut högsta klass med flertalet medaljer på varje större tillställning, både på herr- och damsidan. Även när det gäller thaiboxning så ligger nivån väldigt högt, med flertalet världsmästare som har representerat de blågula färgerna. Det är ett faktum som tveklöst har höjt anseendet för de svenska kampsportutövarna i världen.